fbpx

משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל ₪350

קפאין בחליטת קפה קרה בהשוואה לאספרסו

חליטת קפה קרה (cold brew coffee) הוא עולם גדול ומרתק, בעיקר מהסיבה שיש בבחינת הקפה כלכך הרבה מאפיינים ופרמטרים לבדיקה על מנת שנמצה חליטה קרה באיכות גבוה כל פעם מחדש.
אחד הפרמטרים שנמדדים הוא כמות הקפאין בחליטות קפה קרות ובפרט בחליטה קרה ואיטית מסוג Kyoto style כמו החליטות הקפה הקרות של בונקה. השוואה בין רמות הקפאין השונות בין חליטת קפה קרה לבין אספרסו מעלה תובנות מעניינות כי מדובר בשיטות חליטה שונות בטמפרטורה, בזמן המיצוי ושטח המגע בין הקפה למים.

ריכוז הקפאין במ"ל קפה קר

באספרסו מנה סטנדרטית של 30 מ"ל תכיל 60-70 מ"ג קפאין (כמובן משתנה בין הזנים השונים, העיבודים, סוג הקליה והחליטה). הטמפ' הגבוה בה חולטים אספרסו (89-93 מעלות) ובלחץ גבוה גורמים לקפאין להימצות מהר יותר ובצורה מרוכזת יותר, מכאן התוצאה של קפה חזק ועוצמתי עם ריכוז קפאין גבוה ו"אגרסיבי".
ב Bunka ובשיטת חליטה קרה בטפטוף איטי יש כ15 מ"ג קפאין לכל 30 מ"ל (כמות כמו באספרסו).
שימו לב! בחליטות קפה קרות הכמות הנצרכת בכוס היא גדולה יותר (בין 100-180 מ"ל בכוס) כך שכמות הקפאין הכוללת היא בין 80 עד 120 מ"ג, כמות דומה לאספרסו, אך נפרסת על פני נפח גדול יותר של משקה פחות מרוכז ומעודן (לרוב מהול בקרח / מים / חלב או תחליפי חלב שונים.

מה משפיע על ההבדל בכמות הקפאין בין שיטות החליטה?

זמן מיצוי ושטח מגע– אספרסו מבוסס על מגע קצר ואינטנסיבי עם מים חמי ולכן ממצה כמות גבוה של קפאין בפרק זמן קצר. בחליטת קפה קרה ואיטית- זמן המיצוי ממושך מאוד, אך הוא מתבצע בטמפרטורה קרה מאוד ושטח מגע קטן יותר.
טמפרטורה- המים החמים בהכנת אספרסו מגבירים את מיצוי הקפאין, לעומת המים הקרים בשיטת קיוטו, שממצאים את הקפאין לאט ובצורה מתונה ולא אגרסיבית.

התוצאה

באספרסו נקבל קפאין "חזק" שנספג במהירות בגוף, אגרסיבי שגם מתמוסס מהר יותר.

חליטות קפה קרות הן בעלות ריכוז נמוך יותר של קפאין, אך בגלל שנוהגים לשתות אותן בכוסות גדולות ובכמות גדולה יותר מאספרסו, מתקבלת תחושת אנרגיה עדינה יותר ופרופיל טעמים עשיר יותר שמיועד להנאה ממושכת. כמו כן הקפאין ה"קר" נספג לאט יותר בגוף, הוא איטי ומתמשך ואתם נהנים ממנו יותר.

בנוסף לכך, יש עוד נתונים המשפיעים על כמות הקפאין בין שיטות החליטה השונות. הנתונים הללו קשורים בעיקר למקור זני הקפה עליהם מיישמים את החליטה (קרה או חמה).
זני פולי קפה מכילים רמות קפאין שונות, למשל פולי קפה מסוג רובוסטה מכיל יותר קפאין מפולי קפה מזן ערביקה. כמו-כן גובה גידולי הקפה בין המדינות והאזורים השונים, כמות המים והחשיפה ללחות ולטמפרטורה שונה גם הן משפיעות על רמת הקפאין בין הזנים ולעיתים גם יוצרות הבדלים ושונות באותה זן שגדל במקומות שונים.

מאמרים אחרונים

קפה בחליטה קרה VS קפה בחליטה קרה ואיטית

באופן מספיק מבלבל, שתי משקאות הקפה הם קרים. אך צורת ההכנה, המשקה שמתקבל והטעמים שונים באפון בולט ומשמעותי. נכון ששתי שיטות החליטה הם קרות, אך אנו לא מצפים שאספרסו, קפה פילטר או קפה טורקי יהיו דומים נכון? כאן נציג כמה הבדלים בין קפה בחליטה קרה לחליטת קפה קרה ואיטית. קפה

קראו עוד »

ההיסטוריה וההתפתחות של שיטת החליטה

הקשר ההולנדי להפצת הקפה ברחבי העולם יש היסטוריה עשירה בה הולנד מילאה תפקיד משמעותי. בשנת 1616 שלחו ההולנדים קפה וצמחי קפה למאלבה בהודו, שם נוסדו חוות הקפה ההולנדיות הראשונות במזרח. בשנת 1699 נלקחו צמחי קפה לחופי אינדונזיה כדי להגדיל אף יותר את היקף הייצור של מטעי קפה. כך הגדילו ההולנדים

קראו עוד »

הטעם המרענן מחכה לכם

בחרו חליטות ומארזים בטעמים ייחודיים

Our Social Media

דילוג לתוכן